Joginja.(YTTC 200 ur, roj. 1985, v Mariboru, turistični tehnik) sem certificirana učiteljica joge, ki vodim začetniške in nadaljevalne tečaje joge.


Moja jogijska pot se je pričela leta 2013, v Joga Klubu pri Zdenki Bratec, kjer sem nekaj let prakticirala jogo in tudi opravljala učiteljski tečaj Iyengar joge, pod njenim mentorstvom. Znanje sem dodatno poglabljala na (vikend) učiteljskih tečajih Iyengar joge v Ljubljani, pod vodstvom visoko certificiranih učiteljev Iyengar joge.


Moja radovednost mi je pot utirala k še drugim učiteljem in stilom joge v Mariboru, kjer sem kasneje, pri jogijski šoli Joga VIta, leta 2016, pričela poučevati Karma jogo. Karma joga je nesebično delovanje. Tri sezone sem poučevala zastonj in vse prispevke poklonila Društvu za zaščito živali Pomurje, s čimer sem pomagala graditi Nikino prijazno vas.


Leta 2018 sem se odločila odpotovati v Indijo, Rishikesh - prestolnico joge. Mesec dni sem preživela v Ashramu, kjer sem bila predana jogijskemu življenju. Pridobila sem certifikat učiteljice hatha joge, ashtange, pranajame in meditacije.


Sem ljubiteljica joge in življenja. Ponosna mamica in samozavestna duša raziskovalka, katera ves čas išče zdravo ravnovesje delovanja, karakterja in odnosov. Hvaležna uporabnica planeta Zemlja, ki si želi miru v srcu.


V mojih praksah joge se bomo spoznali z osnovnimi položaji za poravnavo, krepitev in prožnost telesa, vključno s preprostimi upogibi naprej in nazaj, stoječimi položaji, zasuki in odpiranjem kolkov ter z osnovnimi tehnikami dihanja in meditacije. Povdarek je na preprostosti, ponovitvah in lahkotnosti gibanja. S skrbnim spremljanjem pravilne postavitve, postopnim uvajanjem novih položajev z variacijami (različica), boste pridobili temelj za dobro prakso doma in za nadaljnje učenje poglobljene prakse.Cilj vadbe je sprostitev in ravnovesje celotnega telesa.


Srčno vabljeni na vadbe joge.Če ne boš posvetil dovolj časa ustvarjanju takšnega življenja, kot si ga želiš, boš nekoč prisiljen porabiti ogromno časa za spopadanje z življenjem, ki ti ne bo všeč.– Kevin Ngo
Rishikesh~world capital of yoga, India

Obstajata dve poti do iskanja vzrokov sreče. Prva je zunanja. Boljše stanovanje, boljša obleka in boljši prijatelji. Druga pot se skriva v duhovnem razvoju, ki prinaša notranjo srečo. Trajno srečo prinaša le druga pot! ~ Dalajlama

Ne pozabimo tega:
"Ko ljubiš, kar imaš,
imaš vse, kar potrebuješ."
Ko smo hvaležni za vse, kar imamo v svojem življenju, se sprostijo pozitivne misli.

ZDAJ je edina resničnost. Vse ostalo je ali spomin ali domišljija ~ osho

ALI STE VEDELI?... da predkloni raztezajo celotno zadnjo stran telesa ~ hrbtne mišice, hrbtenico, zadnjico in zadnjo stran nog.
Zaradi neravnovesja stegenskih mišic, postane pomikanje medenice naprej omejeno, kar povzroči ukrivljanje v ledvenem delu.
Upogib se dogaja iz kolkov in ne iz pasu. Polozaj ima ucinek detoksikacije, z masiranjem notranjih organov stimulira prebavo in žleze z notranjim izločanjem. Na psihični ravni nas usmerja navznoter, daje nam občutek varnosti, umirja um in živčni sistem.

Kar te navdušuje ni naključno. Povezano je s tvojim višjim namenom. Sledi