9 nasvetov kako razširiti ljubezen do sebeZagotovo pride kdaj dan, ko se ne počutite vredni, ljubljeni, pomembni, sposobni... biločesa.


To je čisto normalno in dokler se ne zaciklamo v to obtožbo do sebe, je neškodljivo. Da pa to v čim večji meri omejimo, imamo možnost prakticirati ljubezen do sebe. Vsak dan, brez izgovorov.


Življenje je za vse precej 'garaško'. Ves čas se nekako trudimo, da bi bili videni, da bi bili priznani in ljubljeni, da bi zmeraj naredili vse prav.
V tem primeru je prakticirati ljubezen do sebe, skrb za svoje dobro počutje , več kot zaželjeno in najmanj narcistično dejanje.


NA DALEČ SE VIDI, KO RESONIRAMO LJUBEZEN DO SEBE IN SREČO.


Torej ne čakajmo, da nas nekdo ali nekaj osreči. Počnimo to, kar našo dušo napolni z ognjem, kar nam pričara nasmeh na obraz in nas dela žive, v tem trenutku. ZDAJ. To bo dvignilo našo vibracijo.


Pri prakticiranju ljubezni do sebe, je potrebno malo raziskati svojo dušo in se zares sprejeti. Sprejeti vse kotičke in sence lastne biti. Ampak dajmo si čas in spremljajmo kako cvetimo in koliko obilja bo prišlo v naše življenje. Ko bomo čutili ljubezen do sebe,  bo ta  resonirala na vse ostale , ki nas obkrožajo.


NASVETI KAKO PRAKTICIRATI LJUBEZEN DO SEBE


1. Ne jemlji vse preveč resno - še najmanj sebe


Pleši, smej se, poj, bodi sproščena.. najdi v sebi svojega notranjega otroka, igraj se z njim. Naj bo smeh tvoje najljubše zdravilo. Ko se sprostimo in opustimo to vsakdanjo resnost življenja, lahko lažje sprejemamo srečo in zadovoljstvo, ljubezen vsega kar nas obddaja in kdo MI smo.


2. Sanjan na veliko


Vse se lahko uresniči. In tudi, če se ne. Sanje nam niso vzele veliko časa in truda in nič ne stanejo, se pa jih večina lahko uresniči.


3. Ne čakaj na ljubezen


Ustvari ljubezen v sebi. Počuti in obnašaj se tako kot, da imaš čisto vse , kar si si kadarkoli želela.


4. Imej se rada skozi JOGO


Joga je najbolj blagodejna vadba, ki neguje naše telo, um in duha.


5. Povezuj se


Ohranjaj stike z bližnjimi in ustvarjaj stike s sebi podobnimi, ki ti bodo greli srce.


 6. Potovanje vase


Preživi čas s seboj. Opazuj svoje občutke, svoje misli. Meditiraj, da se očistiš odvečnih (odpadnih) misli. Pojdi na masažo, akupunkturo, reiki. Uravnavaj ravnovesje čaker. Neguj se telesno in mentalno in naredi prostor za ljubezen. Ljubezen do sebe.


7. Uporabljaj moč pozitivnih besed


Poj mantre. Povej si vsak dan afirmacije. Stopi pred ogledalo in si povej lepe besede: 'sem dovolj, sem lepa, sem ljubezen.'


8. Poveži se z naravo


Pojdi ven. Zadihaj svež zrak. Zavohaj travo, cvetlice. Poslušaj ptičke. Ko namenimo čas povezovanju z Materjo zemljo, lahko ponotranjimo vso to lepoto naravne zapletenosti. Tako, kot v nas samih.


9. SPREJMI SE TOČNO TAKŠNO , KOT SI


Sprejmi celotno sebe, vsak del sebe. Nežno, divjo, leno, hiperaktivno, smešno, bolečo plat sebe. Vse to te dela drugačno, posebno in unikatno.Ljubi se. 


OM SHANTI


Maša