Sep. 29, 2022

Po pomoč k meditaciji

Kar ne poznaš, te straši.

Nekega dne, ko sem bila od strahu potisnjena v kot, sem rekla DOVOLJ. Morala sem nekaj ukreniti, morala sem poiskati rešitev, morala sem enostavno nekaj narediti, ker sem se zavedala, da nihče drug ne bo rešil mene, mojega počutja, mojega telesa in mojega duha.

Pričela sem se predajati vsem tem blagodejnim tehnikam, ki so mi korenito spremenile življenje. Res je, da se ozdravitev ni zgodila čez tri dni. Je pa ves proces zdravljenja odpiral oči, odpiral srce, me delal močno, mi dvignil hrbtenico in pogled. To je edino zdravljenje, za katera želim, da bi trajalo vso življenje.

Ena izmed teh tehnik je MEDITACIJA.

Večni problem kaotičnih, prenasičenih, velikokrat nepotrebnih misli, analiziranja, poglabljanja, kreiranja nekih (nikoli) dovršenih zgodb,…

Pričela sem z meditacijo. Z umirjanjem. S pogledom vase.

Meditacije sem poiskala vodene s pomočjo spleta. Vse vrste teme. Različne dolžine. Najprej 5 minut, na to 10, 15… včasih, ko je bilo hudo, 1 uro. Najprej vsake 3 mesece, nato vsak mesec, sedaj vsak dan.

Vsekakor lahko zatrdim, da se je moje življenje spremenilo. Da sem se jaz spremenila. Da se je spremenil moj pogled na svet, na soljudi. Spremenil se je moj odnos do življenjskih izkušenj, pozitivnih in negativnih.

Nekako je moja žalost, jeza, bolečina počasi pričela izginjati. Postala sem osredotočena nase. Pričela sem analizirati sebe, svoje občutke, svoje vedenje, svoj odnos do drugih, svoje odzive na druge in na življenje. Zmeraj bolj sem postajala umirjena, lahkotna, prijazna do sebe. Prisvojila sem si resnico KARME – kar daš, to dobiš. Vse je postalo tako jasno, vsi odgovori na tisoče vprašanj, so se pojavili.

Pričela sem čistiti srce, dušo, um, vzorce vedenja, razmišljanje, širino… Notranji nemir je pričel počasi izginjati. Težave so pričele postajati veliko lažje, z veliko manj strahu, rešljive. Vse je dobilo svoj smisel.

Zavedanje, da me vsi ljudje in vse situacije nekaj učijo. Učijo me o sebi. In reakcije ljudi so nepomembne, pomembno je samo kako reagiram JAZ.

Tudi boleče situacije več ne jemljem kot kazni ampak, kot učitelje za mojo notranjo rast. Za točko, kjer se moram premakniti, ko zaspim. Za spremembe, ki so stalnica v naših življenjih in nas delajo NAS, tako kot na fizičnem telesu naše brazgotine, znamenja.

Ni me več strah, kar mi bo življenje prineslo, saj zaupam svoji moči. Zaupam si, da bom znala rešiti zadeve, da bom znala preskočiti polena, da bom znala stopiti še višje po stopnicah, čeprav me bo kdaj zaneslo nazaj. Ni me več strah življenja in tega kar me čaka. To so vse moje naloge v tem življenju in dano mi je bilo to telo, ti starši, ti partnerji, te vse izkušnje, da jih uspešno prerastem.

om shanti, shanti, shanti

Maša

Hvala, joga. Hvala, meditacija. Hvala, moja volja po spremembi in vpogled v resnico.