Aug. 17, 2022

Naj postane del rutine...

Zraven vseh "nujno" potrebnih zadev, ki jih moramo postoriti čez dan, ne pozabimo na NUJNO potrebne zadeve, ki nam bodo resnično napolnile srce.

1.   Zbudimo se z nasmehom - če je možno, budilko nastavimo 10 minut prej in s v tistem času naravnajmo pozitivno, s kakšno vzpodbudno misijo, hvaležnostjo in/ ali krajšo meditacijo.

2.   Dihajmo s polnimi pljuči - preden se vstanemo iz postelje, položimo dlani na trebuh in 10x globoko vdihnimo/izdihnimo. Pretegnimo se.

3.   Vadimo osredotočenost - v začetku dneva premislimo o zadevah, ki jih moramo postoriti. Lotimo se vsake zadeve posebej in bodimo tam s polnim zavedanje.

4.   Zdrava prehrana - pričnete dan s svežim sadjem ali žitaricami, ki so najbolj zdrava vzpodbuda za naš um in telo. Pijmo veliko tekočine.

6.   Zadovoljstvo – najdite vsak dan vsaj pol ure časa zase, za vadbo, za sprostitev. Kakšen pozdrav soncu, tek ali dobra knjiga. Osrečevanje sebe je korak k osrečevanju drugih.

5.   Pokončnost - poskusimo skozi dan razmišljati o našem dihu in držati pokončno postavitev našega telesa, lepo držo. imejte ob sebi kakšno zelenje, lončnico, ki jo večkrat poglejte. Zelena barva pomirja. Če imate to možnost, naredite nekaj razteznih vaj za vrat, hrbtenico in noge.

7.   Podarite ljudem malenkosti, ki vas nič ne stanejo – nasmeh, pogled, pozdrav, pomoč starejši osebi. Ljudi boste na njihov običajen vsakdanjik razveselili, ob tem pa še sebe opremili z notranjim mirom in zadovoljstvom.

8.   Gojenje svojega veselja – raziskujte nove konjičke, ali vzdržujte vsak kakšen hobi. Usvajajte nova znanja in obujajte kreativnost.

9.   ZAVEDAJTE SE SEDANJOSTI. SKRKAJTE JO IN POLNO UŽIJTE.

10.                  Postanite zadovoljni navznoter – in ostali boste lepi navzven.