JOGA ZA ZAČETNIKE


Na vadbah za začetnike, se boste naučili prakse osnovnih jogijskih položajev - asan. Osredotočili se bomo na pravilno postavitev telesa in na varno izvedbo samih asan.


Kot začetniki je izredno pomembno, da se same prakse lotimo počasi, z občutkom in, da smo ob tem varni. Ne potiskkamo telesa preko svojih mej zmogljivosti in smo zares zavedni ter spoštljivi do občutkov v svojem telesu.


HATHA JOGA jin-jang


V duhu hatha joge se bomo osredotočili na izvedbo pravilne postavitve telesa v vsaki asani-položaju. Izvajali bomo telesne položaje, dihalne tehnike in krajše mediitacije. Hatha jin-jang so vsa nasprotja, ki jih boo združili na podlogi. Zlili bomo fizično in duhovno, prebudilimoški in ženski princip. Prakticirali bomo nežne in počasne asane gibljivosti, ter dinamične asane moči in vzdržljivosti. Združili bomo koristi pasivnega, globjega, notranjega, dlje trajajočega položaja, s koristmi dinamičnega pretoka skozi sekvenco položajev, ki nam bodo pognali kri po žilah in zgradili moč.


Oboje je intenzivno in obenem sproščujoče in osvobajajoče.


JOGA ZA NADALJEVALCE


Na vadbi jogi za nadaljevalce, bomo prakso joge nadgradili in poglobili. Spoznali se bomo z zahtevnejšimi položaji in z različnimi variacijami že poznanih osnovnih položajev. Spoznali bomo dodatne dihalne tehnike in poglobili sproščujoč, meditativni del vadbe.


Izbolšali bomo fokus, ravnotežje in se še bolj zavedali svojih zmogljivosti in upoštevanje svojih mej. 


Prešli bomo v čistvo sozvočje s seboj.


DINAMIČNA JOGA


Dinamična joga je živahna zvrst joge, ki vključuje dinamično in povezano gibanje. Pozornost je na zavedanju gibanja telesa in spremljavo diha. Vključuje več dinamičnih položajev s prehodi. Praksa se osredotoča na združiitev telesa, uma in duha. Osredotočamo se na prožnost, kontrolo diha, moč in vzdržljivost. To so pomembni temelji, ki jih je dobro osvojiti za večjo jasnost in zavest uma, telesa in duha. Kot poživljajoča smer joge spodbuja neprekinjeno gibanje in pretok. Vključuje različne položaje in zaporedja, ki spodbujajo fizično moč, prožnost in mentalno osredotočenost.


JUTRANJA JOGA


¨Moraš doživeti, da razumeš¨. - Počutje po zgodnji jutranji vadbi. Sproščanje dopamina in povečanje ravni serotonina, ki ga ustvari vadba, spodbudi vašo kognicijo, energijo, fiziologijo in vas pripravi za optimalno delovanje. Čeprav imajo učinki vadbe joge pozitivne rezultate kadarkoli v dnevu, nam vadba katerekoli oblike  zgodaj zjutraj omogoča osredotočenost na obveznosti za več ur.


Potrebno je poudariti pomen vključitve jutranje vadbe joge za izboljšanje telesnega in čustvenega počutja.


Jutranja joga je lahko učinkovit način za krepitev imunskega sistema, za dvig energije, mentalnega fokusa in koncentracije, stimulacijo prebave  in lajšanje napetosti v vratu in rameniih.


INDIVIDUALNA JOGA


Za vse, ki si želite en del dneva posvetiti samo sebi - zase. Kar pomeni, da ste sami , v času, ki vam odgovarja in z mojim fokusom samo na vas, s prilagoditvami in pravilnimi izvedbami položajev.

unsplash